Privacyverklaring van Thuis in Clientondersteuning

Thuis in Clientondersteuning wil je met deze verklaring informeren over haar beleid rondom de verwerking van persoonsgegevens. In de verklaring kun je lezen wat er met je gegevens gebeurt.

Doeleinden van de gegevensverwerking

De dienstverlening van Thuis in Clientondersteuning is gericht op het regelen en organiseren van zaken waar mensen met een handicapt en/of chronische ziekten en hun omgeving mee te maken krijgen in de wet langdurige zorg, de Wlz.

Thuis in Clientondersteuning verwerkt algemene en bijzondere persoonsgegevens, waaronder gegevens over je zorgsituatie en gezondheid. Dit is nodig voor het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten met Thuis in Clientondersteuning.

Algemene gegevens kunnen (als je daar toestemming voor geeft) ook worden gebruikt om de dienstverlening van Thuis in Clientondersteuning te verbeteren, om de relatie met de cliënt te onderhouden en soms zijn ze nodig voor het voldoen aan een wettelijke verplichting.

Thuis in Clientondersteuning mag bijzondere persoonsgegevens alleen verwerken als je daar toestemming voor hebt gegeven. Om die reden laat Thuis in Clientondersteuning je een toestemmingsverklaring tekenen voor zowel het verwerken van algemene en bijzondere gegevens. Bijzondere persoonsgegevens worden nooit gebruikt voor marketingdoeleinden. Indien de persoonsgegevens van een minderjarige (jonger dan 16 jaar) zijn, zal Thuis in Clientondersteuning de toestemmingsverklaring (mede) door ouders laten ondertekenen.

Thuis in Clientondersteuning controleert of ouders de toestemming daadwerkelijk hebben gegeven. Het kan voorkomen dat je bepaalde gegevens of toestemming niet wilt geven. Het gevolg daarvan kan zijn dat Thuis in Clientondersteuning geen overeenkomst met je af kan sluiten, of een deel van de afgesproken taken niet kan uitvoeren.

Thuis in Clientondersteuning informeert je in dat geval wat de weigering voor gevolgen kan hebben.

Website

Thuis in Clientondersteuning houdt op haar website algemene bezoekgegevens en statistieken bij. Het IP-adres, het tijdstip van opvraging en ingevulde gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt worden geregistreerd en worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek-en klikgedrag op de website. Gegevens worden anoniem verzameld, behalve persoonsgegevens die je op contactformulieren invult. Verkregen persoonsgegevens kunnen worden gebruikt om de relatie met klanten te onderhouden zoals het informeren over nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen van Thuis in Clientondersteuning.

Verkrijgen van gegevens

Thuis in Clientondersteuning verkrijgt de gegevens op de volgende wijze:
•Jij of jouw vertegenwoordiger geeft de gegevens zelf aan Thuis in Clientondersteuning;
•Iemand die direct bij jou betrokken is geeft de gegevens aan Thuis in Clientondersteuning;
•Thuis in Clientondersteuning krijgt ze van andere instanties of zorgverleners;
•Je hebt contactgegevens ingevuld op de website;
•Thuis in Clientondersteuning heeft openbare bronnen geraadpleegd. Persoonsgegevens worden nooit gedeeld met derden behalve als:
•Dit nodig is voor de uitvoering van de werkzaamheden zoals afgesproken;
•Thuis in Clientondersteuning aan een wettelijke verplichting moet voldoen;
•Bevoegde instanties daar om vragen in verband met de uitvoering van hun wettelijke taak. Thuis in Clientondersteuning kan je op verzoek altijd informeren aan wie zij gegevens heeft doorgegeven en welke gegevens zij heeft doorgegeven.

Bewaartermijnen

Thuis in Clientondersteuning heeft verschillende bewaartermijnen voor diverse gegevens die zij bij de uitvoering van haar werkzaamheden gebruikt.De persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk voor de uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld. De termijnen gelden vanaf het moment dat de dienstverlening is beëindigd.
•Contactgegevens voor tot stand komen van een overeenkomst 4 weken
•Bijzondere gegevens 5 jaar
•Algemene gegevens voor bedrijfsadministratie 7 jaar

Contactgegevens die je op (online) formulieren invult voor informatie worden enkele weken bewaard om tot een overeenkomst te komen. Komt geen overeenkomst tot stand, dan verwijdert Thuis in Clientondersteuning je gegevens.

Bijzondere gegevens worden 5 jaar bewaard. Dit is geen wettelijk verplicht termijn. Op verzoek of met instemming van de cliënt, kan de termijn verkort worden (en de gegevens dus vernietigd) of eenmalig met 2 jaar verlengd worden. Mocht Thuis in Clientondersteuning zelf inschatten dat de gegevens in de nabije toekomst nog nodig kunnen zijn, dan bewaart zij de gegevens eveneens, maar nooit langer dan 7 jaar.

De termijn van 7 jaar voor het bewaren van de bedrijfsadministratie is een wettelijk verplicht termijn.

Beveiligingsniveau

Thuis in Clientondersteuning beschermt de aan haar toevertrouwde gegevens met behulp van gebruikelijke technische en administratieve veiligheidsmaatregelen om het risico van verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijziging zo klein mogelijk te maken. Hierbij kun je denken aan firewalls, virusscanners, back-ups, fysieke en administratieve toegangscontroles tot de data en servers. Indien je van mening bent dat er toch misbruik is gemaakt van data, dan kan je contact opnemen met Thuis in Clientondersteuning. De contactgegevens onderaan deze verklaring.

Rechten van klanten en websitebezoekers

Indien je een relatie met Thuis in Clientondersteuning hebt, kun je na een schriftelijk verzoek per post of per email via het onderstaande adres je persoonlijke gegevens inzien of opvragen aan wie gegevens zijn doorgegeven. Indien het door Thuis in Clientondersteuning verstrekte overzicht feitelijke onjuistheden bevat, kun je schriftelijk verzoeken de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast kun ja Thuis in Clientondersteuning schriftelijk op de hoogte stellen, indien je niet wilt worden benaderd met informatie over diensten van Thuis in Clientondersteuning. Een gegeven toestemming voor het verwerken van gegevens of opvragen van gegevens bij derden kan altijd worden ingetrokken.

Eventuele klachten over de omgang met persoonsgegevens kun je na melding bij Thuis in Clientondersteuning, ook melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanpassing privacyverklaring

Thuis in Clientondersteuning heeft het recht om haar privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op de website www.thuisinclientondersteuning.nl wordt gepubliceerd.

Contactgegevens

Heb je vragen of verzoeken, stuur deze dan naar:
Thuis in Clientondersteuning
T.a.v.: Nienke Boekhout
Adres: Postbus 101
8260AC
Mail: info@thuisinclientondersteuning.nl
KVK: 65076338