Over Thuis in Cliëntondersteuning

Thuis in Cliëntondersteuning is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen Jeanet Kraaij en Nienke Boekhout. Zij bieden onafhankelijke cliëntondersteuning en zijn al jaren werkzaam in de zorgsector.

Onafhankelijke Cliëntondersteuning

Thuis in clientondersteuning is nu de overkoepelende organisatie voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Daaronder zullen in de toekomst een aantal websites vallen. ThuisinMantelzorg.nl en Jeanetkraaij-zorgregelaar.nl zijn op dit moment nog de eigen ondernemingen van respectievelijk Nienke en Jeanet. Daarnaast valt Wlzcliëntondersteuning.nl onder een eerder afgesloten gezamelijke maatschap. Maar nu al is het zo dat binnen de verschillende onderdelen éénzelfde team aan onafhankelijke cliëntondersteuners actief is. En in de toekomst zullen alle activiteiten worden gebundeld in de nieuwe organisatie Thuis in Cliëntondersteuning.

Jeanet Kraaij

Thuis in cliëntondersteuning | Jeanet Kraaij

ingewikkelde wetten en regelgeving rondom de zorg

Jeanet Kraaij verbaasde zich steeds vaker over de ingewikkelde wetten en regelgeving rondom zorg en mantelzorg in Nederland. Want als mensen een zorgvraag hebben, worden ze vaak van het kastje naar de muur gestuurd. En dat kunnen ze er op dat moment net even niet bij hebben. Maar ook Nienke Boekhout werd door haar persoonlijke ervaring als mantelzorger geïnspireerd dat het toch echt anders moet en kan. Dat was voor ons beiden de motivatie om de Post-HBO opleiding Mantelzorgmakelaar te gaan volgen. Jeanet in 2010 en Nienke in 2012. Wij beiden hebben er direct voor gekozen om de dienstverlening als onafhankelijk professional aan te gaan bieden. Omdat we er beiden van overtuigd zijn dat dit maakt dat we volledig onafhankelijk ons werk kunnen doen.

Nienke Boekhout

Thuis in cliëntondersteuning | Nienke Boekhout

Intensieve samenwerking in een maatschap

Al vanaf het moment dat Nienke als zelfstandige startte was er een intensieve samenwerking. En in 2016 kreeg dit een officiële status. Vanaf dat moment zijn wij, met onze maatschap, de eerste overeenkomst aangegaan met Zorgkantoor Zilveren Kruis. Het leveren van onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz onder de naam WlzCliëntondersteuning.nl.
Nu 2020 hebben we overeenkomsten met vier Zorgkantoren en hebben we één medewerker in loondienst. Daarnaast werken we samen met een gedreven team zelfstandig cliëntondersteuners in de gecontracteerde regio’s. (bekijk de kaart hieronder).Vanaf 1 januari 2020 gaan we nog een stap verder en voegen we ook onze eigen bedrijven Jeanet Kraaij Zorgregelaar en Thuis in Mantelzorg samen onder de maatschap. Dat betekent dat ook de overeenkomsten onafhankelijke cliëntondersteuning Wmo en mantelzorgmakelaar vanaf dat moment gaan vallen onder de gezamenlijke maatschap.

2011

Jeanet Kraaij start als Mantelzorgmakelaar met haar eigen bedrijf Jeanet Kraaij Zorgregelaar. Naast haar werkzaamheden als mantelzorgmakelaar is zij tevens Eigen Kracht Coordinator en … 

2013

Nienke Boekhout start haar eigen bedrijf Thuis in Mantelzorg. Als mantelzorgmakelaar …

2015

Inwoners van de gemeente De Fryske Marren kunnen vanaf 2015 gratis gebruik maken van de diensten van de mantelzorgmakelaar van Thuis in mantelzorg

2016

De oprichting van WlzClientondersteuning.nl is een feit. Vanaf 1 januari 2016 kunnen alle mensen met een Wlz-indicatie in de zorgkantoorregio Zwolle gebruik maken van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning van WlzClientondersteuning.nl. Een samenwerking tussen Jeanet Kraaij en Nienke Boekhout

2016

Inwoners van de gemeente Zeewolde kunnen vanaf 2016 gratis gebruik maken van de diensten van de mantelzorgmakelaar van Thuis in Mantelzorg.

2018

Vanaf 1 januari 2018 biedt WlzClientondersteuning.nl haar diensten aan in de Zorgkantoorregio’s Apeldoorn-Zutphen, Drenthe, Flevoland, Utrecht en Zwolle. 

2018

Thuis in Mantelzorg biedt vanaf 2018 cliëntondersteuning in de Wmo voor inwoners van de gemeente De Fryske Marren. 

2019

Thuis in Cliëntondersteuning biedt vanaf 2019 cliëntondersteuning in de Wmo voor inwoners van de gemeente Meppel. Gerriet Reinders is het contactpersoon. 

2020

WlzClientondersteuning.nl ondersteunt vanaf 1 januari 2020 GGZ-clienten in de centrumgemeente Apeldoorn bij de overgang van de Wmo naar de Wlz. 

2020

Thuis in Mantelzorg en Jeanet Kraaij Zorgregelaar vormen vanaf 2020 samen Thuis in Cliëntondersteuning