clientondersteuning, Wlz, Wmo

Cliëntondersteuning harder nodig dan ooit!

Vanwege het Coronavirus zijn alle cliëntondersteuners van Thuis in Cliëntondersteuning pro-actief clienten aan het benaderen om te kijken waar ze kunnen ondersteunen.

Clientondersteuning harder nodig

Het coronavirus heeft ontzettend veel impact op onze samenleving! Zeker nu de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen de deuren moeten sluiten voor bezoekers. Veel dagbestedingslocaties waren al dicht. Veel van onze clienten kwamen thuis te zitten. Zorgaanbieders doen wat in hun macht ligt.

Maatregelen ingrijpend en daarom is Clientondersteuning harder nodig

Al deze maatregelen die het kabinet heeft moeten nemen zijn heel ingrijpend voor zowel de bewoners als hun familieleden. Maar wij begrijpen ook dat dit noodzakelijk is om deze maatregelen te nemen. Deze bescherming is nodig. Nu veel clienten niet meer naar de dagbesteding kunnen, krijgen mantelzorgers een hogere last op hun schouders. Even ontspannen is er dan niet bij na de zorg voor een ouder wordende ouder, gehandicapt kind of een chronisch zieke naaste. 
Alle clientondersteuners van Thuis in Cliëntondersteuning zijn op dit moment, om die reden, pro-actief clienten aan het benaderen om te kijken waar wij ze kunnen ondersteunen. Juist nu is clientondersteuning harder nodig dan ooit! Onze clientondersteuners informeren over eventuele alternatieve voor het wegvallen van de zorg. Indien nodig ondersteunen wij bij het vinden van vervanging of het bedenken van creatieve oplossingen. 
Wij bieden een luisterend oor en kijken wat nog wel kan.

Behoefte aan een gesprek?

Heb jij behoefte aan een gesprek om je zorgen te delen? Heb je hulp nodig bij het regelen van praktische zaken? Of vragen over de zorg? Neem dan contact op met WlzClientondersteuning.nl (Wlz-Indicatie) via 085 303 29 85 of met Thuis in Clientondersteuning.nl (Wmo) via 085 004 38 77
Samen komen we verder! 

Previous ArticleNext Article